Geslaagd weekend in Den Ham!

Al aan het begin van dit jaar werd er een weekend op de mooie Lourenshoeve in Den Ham geboekt. Dit weekend viel samen met het concours ‘Diamant van de Twenterand’, welke vlak bij de Lourenshoeve werd verreden. Op de Lourenshoeve waren mooie stallen voor onze paarden en konden we de heren lekker in de bak en in de wei laten lopen. Voor ons waren twee mooie vakantieboerderijtjes beschikbaar.

Lourenshoeve

Op vrijdag hebben we de verjaardag van Janine uitgebreid gevierd met taart en pizza. In de avond werd er door een enkeling nog gereden. Om nadien gezellig na te borrelen bij de huisjes.

Zaterdagochtend hingen de op vrijdag bestelde broodjes aan de deur en konden we gezellig met z’n allen gaan ontbijten en wachten op Anouk die helaas niet eerder kon komen met Yarvin. Na het ontbijt hebben we de trailers aangekoppeld en zijn naar het bos gereden voor een heerlijke buitenrit. Tijdens deze buitenrit hebben we de Sahara bezocht.

Sahara

Zoals op bovenstaande foto te zien, was onze teamfotograaf Doranka Groote ook mee.

Tijdens de buitenrit kregen we bericht van Barbara dat zij en Karsten ook waren aangekomen. Toen wij weer terugkwamen van de buitenrit konden we meteen door naar het wedstrijdterrein waar Barbara haar verrichtingen mocht tonen.

Die avond konden we het niet te laat maken, want op zondag stond de wedstrijd op het programma. Het mooie van het weekend was dat we onze paarden op stal klaar konden maken en rijdend naar het wedstrijdterrein konden. Zondagochtend waren Anouk en Barbara de eerste om de trip te maken. Anouk behaalde 193 en 194,5 in het M1. Succes was er ook voor Barbara met 180 en 194 punten in het L1. Inmiddels waren ook Belinda en Marja gearriveerd en was het onze beurt. We hebben eerst onze proef gereden als generale repetitie voor het NK op 3 september. Na een korte pauze tussendoor (het was erg warm) hebben we ook nog onze kür mogen rijden. Helaas waren we met onze kür niet geselecteerd voor het NK. In de proef scoorden we 65% en de kür werd niet officieel gejureerd. Wel nam de jury nadien even de tijd om zijn punten toe te lichten en gaf hij ons nog heel erg veel tips voor het NK, iets dat we enorm hebben gewaardeerd!

Ereronde

Aan het eind van de dag hebben we gezellig met z’n allen gebarbecued en is het grootste gedeelte van de groep weer naar het Noorden vertrokken. Het was een prachtig weekend en we hopen dit nog vaak over te kunnen doen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *