2017

We kunnen wel zeggen, dat ook 2017 een succesvol jaar voor het Z-Friezenteam Groningen is geweest!

Een hoop geluksmomentjes om super trots op te zijn! Iets waar we allemaal keihard voor hebben gewerkt en van hebben genoten.

We nemen jullie mee door het jaar heen:

Shows:

⦁             KFPS Hengstenkeuring; 2 shows met Ogene (Magic & Euforia). Het filmpje van ons optreden van Magic met de lampjes ging viral en werd wereld wijd miljoenen keren bekeken! Een show met Ben Kramer en de fakkels.

⦁             Indoor Tolbert; altijd gave show om te rijden en tevens de gelegenheid voor ons om voor onze sponsoren een sponsoravond te organiseren.

⦁             Dag van het Paard Orvelte; deze dag reden wij twee x onze show. Het publiek was laaiend enthousiast.

⦁             Paarden van de Zon Ermelo; op deze dag van het Iberische paard konden wij onze paarden laten zien in een spetterend show in de binnenhal!

⦁             Horse Event; op Horse Event hadden we het druk! We hadden die dag maar liefst 4 activiteiten. Eerst een clinic in de fokkerijwereld, een presentatie in het rassendefilé, een meet en greet en onze topshow in de hoofdpiste! Verder stond een van onze paarden in de stand van het KFPS en hadden we een leuke fotoactie bedacht.

 

Wedstrijden:

⦁             Hoogste klasse afdelingsdressuur klasse ZZ

⦁             Oefendressuur Pekela met 68.9%

⦁             Groninger Kampioen proef 71.58%

⦁             Groninger Kampioen kür 73.83%

⦁             Reserve kampioen kür Nederlandse Kampioenschappen 66.67%

⦁             Nederlandse Kampioenschappen proef 64.15%.

Leuk weetje: we misten bijna de prijsuitreiking op het NK, een ruiter met paard was al zelfs een eind richting huis ?. Tja een reservekampioen krijgt toch ook heus een prijsuitreiking, beker en lintjes.

Team:

⦁             Nieuwe leden

⦁             Trainingen Marian van Calker

⦁             Clinic Jan Enne Kloosterboer

⦁             Team etentjes Breed en Andre Dokter

⦁             Dagje weg met de paarden zwemmen in het DFW

⦁             Ruiterfit teambuilding

⦁             Z-Friezenteam baby Ella Nève van Leonie.

 

Acties/Goede doel:

⦁             Goede doel Stichting Tegenkracht. We organiseerden een openavond met Christa Larmoyeur en zamelden 1456.55 euro in!

⦁             De laatste wens van Anna Griet haar schoonmoeder was een fotoshoot met ons team in haar Friesche klederdracht.

⦁             Succesvolle kukelbroden en pepernotenbrood.

 

Media:

Facebookpagina likes van 3141, media aandacht van o.a Stegen.net, Hoefslag, Bit, KFPS, meerdere vermeldingen in de Phryso, interview door Equinews, leuke vlog opname door Feline Hoi.

 

Diversen:

Aanschaf nieuwe spulletjes, waaronder een nieuwe show jas, gelijke t-shirst voor evenementen voor ruiters en grooms, sponsoring van gave halsters met ons naam erop en gave zadelhoezen.

Ook is er altijd een keerzijde van geluksmomentjes, wat voor ons dit jaar er enorm heeft ingehakt is het overlijden van Hindrik het paard van Belinda. Dit heeft ons team heel diep geraakt, maar ook daarin vonden we veel steun en kracht van onze facebook vrienden. We hebben ons er doorheen geslagen, samen kunnen we alles….!

Met natuurlijk de ondersteuning van sponsoren, familie/vrienden, kennissen, grooms en sponsoren! Al deze prestaties waren ook niet mogelijk geweest zonder hen!

Voor volgend jaar staat er een soortgelijk programma op de planning, met zelfs nog grotere shows, Met in januari natuurlijk de KFPS HK waarvoor we gevraagd zijn door het KFPS, op basis van onze prestaties en shows van vorig jaar!

Maar ook veel gezelligheid, plezier en nog meer successen!

 

Shows, clinics en afdelingsdressuur