2015

Het jaar 2015 begon fantastisch voor het Z-Friezenteam Groningen. De eerste wedstrijd vond plaats in Sonnega en de titel ‘KFPS indoor kampioen klasse Z’ stond hier op het spel. Door uitval van een combinatie ontstond er een klein probleem. Commandant en coach Marja Dijkstra verruilde eenmalig haar commandantenrol voor die van amazone. Met haar paard Tingrid wist ze het viertal weer compleet te maken en eenmalig commandeerde Janet Kruger de dames naar de kampioenstitel.

Een prachtige score van 66,88% en de titel waren een mooi begin van het seizoen.

“KFPS Indoor Kampioen Klasse Z”

SIT 2015Eind maart volgden de eerste shows in de glitterjasjes en wel op de thuisbasis. De HJC Manege is jaarlijks het decor voor Indoor Tolbert, waar het team twee shows heeft gegeven. De eerste was tijdens de tuigpaardenavond en de tweede tijdens de Westerkwartier Paardenkwartier avond. De show werd gegeven op de kürmuziek gemaakt door Theo Holstein. De combinatie van het spetterende ‘Tsunami’ en het rustige ‘Music was my first love’ maakte de show tot een groot succes.

“Indoor Tolbert 2015”

Hierna werd het team ook gevraagd om naar de Barokke paarden dag in Damwoude te komen om daar de show ten uitvoering te brengen. Voor het eerst werd de show getoond op gras. De paarden waren fris, maar er kon een mooie show neergezet worden voor de bezoekers. Foto’s van de Barokke paardendag op Facebook werden over de hele wereld gedeeld, van dichtbij in Duitsland tot China en zelfs Nieuw-Zeeland! Barokke paarden dag Damwoude

“Barokke paarden dag Damwoude”

CH Marum 2015

Kort na de show in Damwoude werd op 9 mei CH Marum georganiseerd, waar tevens een rubriek voor meertallen werd uitgeschreven. Tijdens deze wedstrijd konden we onze nieuwe outfit dragen en deze leek geluk te brengen! Met 67,20% reden we naar de overwinning.

“67,20% op CH Marum in de klasse Z”

 

Ook op onze thuisbasis de HJC Manege en club LR Nienoord bleven onze shows en prestaties niet onopgemerkt.

HJCVoor het 45 jarig bestaan van de HJC Manege en het 48 jarig bestaan van LR & PC Nienoord en dan ook nog de opening van het nieuwe terrein werden we uitgenodigd om op het nieuwe terrein van de HJC Manege onze show te laten zien aan een grote groep (oud) leden van de club. Het publiek had zeer veel belangstelling voor de show en ook dit was weer een groot succes!

Hierna werd het weer tijd om te gaan oefenen voor de proef want de Groningse Kampioenschappen lagen op de loer. Hiertoe werd door KNHS regio Groningen een oefendressuur georganiseerd in Nieuwe Pekela op 22 juni. Hier kregen we 170 (68% en de hoogste dagscore!) en 157 (63%) en zeer concrete tips om de proef nog verder te verbeteren in aanloop naar de Groningse Kampioenschappen. Groningse Kampioenschappen 2015
En die verbeteringen kwamen mooi tot uiting tijdens de Groningse Kampioenschappen, we werden met een ruime voorsprong Gronings Kampioen met 67,60% en lieten daarmee het team van de Borgmerenruiters (62,80%) ruim achter ons.

“Gronings Kampioen met een voorsprong van bijna 5% op de nummer 2!”

Hierna volgde een welverdiende vakantie voor zowel ruiters als paarden. Na de vakantie werd de training weer hervat en werd er hard getraind richting de Hippiade in Ermelo in September. Helaas viel deze letterlijk in het water en ook de show die bij Paard en Erfgoed gepland stond op 6 september. De heftige regenval in aanloop naar het evenement maakte het terrein onbegaanbaar en dat gaf voor de organisatie de doorslag om het evenement af te gelasten. Iets dat bij het team zwaar viel, er was hard gewerkt om voor het goede doel een mooie show neer te zetten. Er waren kinderen van de stichting uitgenodigd en die moesten teleurgesteld worden door het weer. Dit wilden we niet laten gebeuren en binnen 24 uur werd een prachtig evenement neergezet. Louwe en Gea Mulder van de HJC Manege stelden de manege beschikbaar voor een dag en de kinderen van Stichting het Vergeten Kind konden alsnog een mooie dag beleven. Het was een geweldige dag en het Z-Friezenteam Groningen kon een cheque van € 1.000,- overhandigen aan de stichting!

“€ 1.000,- voor Stichting Het Vergeten Kind”

De terreinen van het KNHS centrum in Ermelo hebben zich voldoende kunnen herstellen voor Horse Event in het weekend van 13 september waar het viertal een demonstratie afdelingsdressuur heeft gereden.

En ook de KFPS Outdoor Kampioenschappen in Kootwijk konden doorgang vinden. Helaas kreeg het team in korte tijd last van uitvallers en moesten er noodgrepen gedaan worden om alsnog een voltallig team te kunnen presenteren in Kootwijk. Uiteindelijk is dit gelukt, maar ging de proef niet helemaal zoals het hoorde. Tijdens de show maakte het team dat gelukkig ruimschoots goed.

Kootwijk 2015

Na Kootwijk heeft het team voornamelijk getraind in een vernieuwde samenstelling en voor de KFPS Hengstenkeuring die in Januari 2016 plaats zou vinden. Voor deze show werd met zes combinaties getraind en Generale repetitie Tolberthet heeft even tijd nodig om op elkaar in te spelen. Enkele weken voor de show bij het KFPS werd het idee geopperd om een generale repetitie te houden en hiervoor sponsoren, vrienden en familie uit te nodigen.
Tijdens deze avond hebben Lynn Koning en Monique van der Meij officieel afscheid van het team genomen en kon er door het team een demonstratie afdelingsdressuur worden gegeven, afgesloten met een prachtige en geslaagde generale repetitie van de nieuwe show. Samen met onze gasten hebben we aan het eind van de avond het jaar kunnen afsluiten met een toast.

In 2015 waren er nog meer kleine hoogtepunten. Zo werd er een veiling georganiseerd waarbij vele sponsoren veilingitems ter beschikking stelden. Kreeg het Z-Friezenteam nieuwe caps van Royal Horse Shop en flexchair trainingen van Janna Kroes. Ook steunde Welkoop Winschoten het Z-Friezenteam met een muesli van Subli en werd de outfit compleet gemaakt met prachtige laklaarzen waar Paard & Laars een leuke korting op wilde geven. Daarom willen we ook hier even kort van de gelegenheid gebruik maken om onze sponsoren, ook de sponsoren die hier niet genoemd werden, te bedanken voor hun steun in 2015!

Shows, clinics en afdelingsdressuur